În curs de procesare...
Data adăugării: 25/08/2016 De ce am nevoie de asigurare medicala de calatorie?

In momentul in care tara noastra a aderat la Uniunea Europeana, s-a introdus si obligativitatea unei asigurari medicale de calatorie daca vrem sa mergem in tarile cu risc crescut de dezvoltare a unor boli. Totusi, daca intram in spatiul Uniunii, aceasta polita nu este necesara, fiind facultativa. Totusi, o astfel de polita permite posibilitatea de a fi tratat, in cazul in care te imbolnavesti sau suferi un accident in afara tarii.

 

Serviciile garantate de o asigurare medicala de calatorie sunt conform standardelor impuse de tara in care te afli, cu ajutorul Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS). Desi nu este in Uniunea Europeana, Elvetia ofera si ea servicii medicale daca ai acest card.

 

Avantajele unei asigurari medicale de calatorie

 

Daca asigurarea medicala este una privata, atunci decontarea cheltuielilor de spitalizare se va face prin intermediul corespundentului asiguratorului din tara in care te afli. In mod normal, trebuia ca tu sa platesti serviciile medicale primite, urmand ca acestea sa fie decontate atunci cand te-ai fi intors in tara.

 

O asigurare privata include si riscuri care nu sunt acoperite de catre Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate. Un exemplu in acest sens ar fi cheltuielile de spitalizare, indiferent daca acestea au avut loc intr-o institutie de stat sau una privata. Daca este nevoie sa fii repatriat, sunt acoperite si aceste cheltuieli, chiar daca acest lucru se face cu ajutorul unui avion sau a unei masini. De asemeni, in cazul unui deces, vei fi adus in orasul in care locuiesti, fara ca rudele sa trebuiasca sa plateasca vreo suma de bani pentru transport. Medicamentele de care ai avut nevoie vor fi si ele decontate, daca le-ai luat pe baza prescriptiei unui medic.

 

Acest tip de asigurare medicala este valabila pentru marea majoritate a tarilor, nefiind aplicabila strict in Elvetia si Uniunea Europeana. Societatea se obliga la asistenta non – stop si la un contact permanent daca va aparea un moment in care este necesar un tratament sau o interventie medicala.

 

Asadar, daca este vorba de a compara o asigurare medicala privata de calatorie si Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate, in mod sigur prima castiga detasat prin prisma avantajelor pe care le aduce si a lipsei dezavantajelor. Pe langa acest lucru, timpul de eliberare al unei polite este foarte scurt, unii brokeri facand-o direct online, prin completarea unui formular, care dureaza zece minute.